Pušti neka zvoni

Pušti neka zvoni

Kampanja “Pušti neka zvoni” se odnosi na opasnost upotrebe mobilnih telefona u toku vožnje i prva je u Crnoj Gori, koja se realizuje na ovu temu. Sprovodi se na teritoriji čitave Crne Gore a obuhvata medijsku kampanju, postavljanje više bilborda na magistralnim putevima sa jasnom porukom za vozače: “Pušti neka zvoni”, intezivnu aktivnost na društvenim mrežama i pojačane i oštrije kontrole Uprave policije na terenu.

Telefoniranje u toku vožnje je gotovo svakodnevna pojava na crnogorskim drumovima, koja je prerasla u jako opasnu naviku, koju je neophodno što prije mijenjati. Pokretanjem kampanje “Pušti neka zvoni” želimo da građane upozorimo na opasnost koja prijeti upotrebom telefona u vožnji, ali i da pozovemo društvo i institucije na odgovornost da se preduzmu konkretne aktivnosti i uspostavi kvalitetan rad i saradnja kako bi se broj saobraćajnih nezgoda koje su izazvane upotrebom mobilnih telefona u vožnji smanjio.

Prema Zakonu o bezbjednosti saobraćaja Crne Gore vozač u toku vožnje ne smije da koristi telefonski uređaj, kao ni audio i video uređaje na način da ometaju njegovu pažnju u toku vožnje.

Partneri u realizaciji kampanje su: Uprava policije, Agencija Mediatag, kompanija Monteput, kao i medijski partneri: „Prva Televizija”, “TV Corona”, “TV 777”, “RTV Nikšić”, RTCG, TV Vijesti, TV Novi, Radio Delfin, Drugačija radio stanica i Radio D i D+.

No comments yet.

Join the Conversation