Oprezno za praznike: Ne vozite ako pijete!

Oprezno za praznike: Ne vozite ako pijete!

ALFA Centar je apelovao na sve učesnike u saobraćaju, a posebno vozače, da za vrijeme praznika nikako ne sjedaju za volan pod dejstvom alkohola.
Veselje i euforično raspoloženje, brzina i nepažnja, uzroci su velikog broja saobraćajnih nezgoda u vrijeme praznika. Konzumacija alkohola i upravljanje vozilom su gotovo siguran preduslov za nastanak nezgode. Vozači najčešće nijesu svjesni da su im brzina reagovanja i procjenjivanja umanjeni, a sva čula slabije reaguju. Povećana upotreba mobilnih telefona, pozivi i čestitanja povećavaju rizik nastanka nezgode. Statistike govore da je u periodu praznika povećan broj saobraćajnih nezgoda.
Dobar provod i nezaboravan doživljaj, nažalost, često ostanu u sjenci nastalih lakših i težih posljedica. Bez obzira da li praznike provodimo u svom mjestu ili odlazimo negdje, da li smo u vozilu ili vozači, pješaci ili biciklisti, u ovim danima moramo da posvetimo dodatnu pažnju svojoj i bezbjednosti drugih.
Takođe, posebnu pažnju, treba obratiti u blizini tržnih centara i marketa u prazničnim danima kada je koncentracija vozila i pješaka značajno povećana, a jedni i drugi nestrpljivi i neoprezni.

Author Description

Uspori.me

No comments yet.

Join the Conversation