Simulacijom saobraćajne nesreće obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Simulacijom saobraćajne nesreće obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća

Danas je ALFA Centar performansom u Podgorici obilježio Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Simulacijom saobraćajne nezgode na raskrsnici Nikšić – Cetinje –Podgorica, ALFA Centar je skrenuo pažnju  javnosti na saobraćajne nezgode, posledice saobraćajnih nezgoda kao i mjere koje se mogu preduzeti da se one spriječe.

Marko Radusinović, iz Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja apelovao je na građane da poštuju saobraćajne propise i pozvao na veću komunikaciju svih aktera u društvu.

“Neophodna je veća komunikacija između državnih organa, NVO i medija u unaprijeđenju bezbjednosti saobraćaja”, dodavši da je u poslednjem periodu u Crnoj Gori 55 osoba izgubilo život i pozvao sve učesnike na veću odgovornost.

Dr Edvin Hodžić iz Zavoda za hitnu pomoć naglasio je važnost funkiconisanja specijalnih službi, u prvom redu službe hitne pomoći i koliko je važno stići na vrijeme i znati pružiti adekvatnu prvu pomoć povrijeđenima u nezgodama

Aleksandar Dedović, izvršni direktor ALFA Centra je podsjetio da ne postoji uređen sistem bezbjednosti saobraćaja i naglasio potrebu inteziviranja preventivnog rada u ovoj oblasti, edukacije svih učesnika u saobraćaju, u prvom redu najmlađih.

Svake treće nedjelje mjeseca novembra u svijetu se obilježava Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća. Ovaj datum se počeo obilježavati davne 1995. godine, a 2005.godine je priznat od strane Ujedinjenih nacija kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Ove godine ALFA Centar se po peti put našao na svjetskoj mapi organizacija koje obilježavaju pomenuti datum kao jedina organizacija iz Crne Gore.

« 1 of 8 »

Author Description

Uspori.me

No comments yet.

Join the Conversation